Viikonlopuksi pikkusuolaista ja pikkumakeaa. En ole kokeillut, mutta vois kyllä. Ohjeet löytyvät ja lisää

Valion nettisivustosta.

quiche_lorrainep.jpg
Quiche Lorraine

8 annosta


Pohja
100 g   Valio voita
2 dl   vehnäjauhoja
1/4 tl   suolaa
2 rkl   vettä

Juusto-kinkkutäyte
200 g   palvikinkkua palana
1   punainen paprika
2 pussia (à 150 g)   Valio emmental raastetta
1/2 dl   hienonnettua persiljaa
3   munaa
2 dl   Valio ruokakermaa, 15 %
1/4 tl   rouhittua mustapippuria

Nypi voin joukkoon kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 28 cm:n piirasvuokaan. Valmista täyte. Suikaloi kinkku ja paprika, jätä puolet paprikasuikaleista koristeluun. Yhdistä kinkku- ja paprikasuikaleet, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa täytteen joukkoon. Mausta pippurilla. Levitä täyte taikinapohjalle. Lisää loput paprikasuikaleet täytteen pinnalle ympyrän muotoon. Paista 200 asteessa noin 35 min. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Viinisuositus: Pehmeä, mausteinen, esim. eteläranskalainen punaviini tai Alsacen Pinot Blanc -valkoviini.

 

 

aprikoosi_aura_suupalat.gif

 

 

Aprikoosi-AURA suupalat

30 kpl

1 pak (500 g)  voitaikinalevyjä
n. 1 1/2 dl   paistonkestävää aprikoosimarmeladia
1 pak (170 g)  Valio AURA sinihomejuustoa

Voiteluun
  munaa

Sulata voitaikinalevyt. Ja ne 6 osaan. Voitele palat munalla. Sivele palojen keskelle hilloa ja asettele päälle AURA viipaleet. Paista 200 asteessa n. 15 min. Tarjoa kahvipöydässä tai glögin kanssa.

30 kpl
 
panettonet.gif
Panettonet

12 kpl

2 dl   Valio appelsiinitäysmehua
1/2 pak (à 50 g)  hiivaa
1 dl   sokeria
1/4 tl   suolaa
1   muna
4 dl   vehnäjauhoja
1 dl   keltaisia rusinoita
1/2 dl   sokeroitua appelsiininkuoripalaa
50 g   Valio leivonta Oivariinia

Kuorrutus
2 dl   tomusokeria
1 - 2 rkl   Valio appelsiinitäysmehua
1 - 2 rkl   sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna vatkaten. Lisää jauhot, rusinat, appelsiininkuoripalat sekä sulatettu Oivariini taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota muffinipellin syvennykset. Jaa taikina syvennyksiin. Anna kohota 30 min vedottomassa paikassa liinan alla. Paista 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä panettonet ja irrota vuoasta. Sekoita mehua tomusokeriin; seos saa olla melko sakeaa, jotta se ei valu liikaa. Levitä seos veitsellä leivonnaisten pinnalle. Koristele appelsiininkuoripaloilla. VINKKI * Korvaa halutessasi tomusokerikuorrutus 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa rommi-rusina, vanilja tai sitruuna. * Panettone on italialainen, alunperin Milanon alueelta kotoisin oleva pullamainen kakku. Panettone muistuttaa muodoltaan samppanjapullon korkkia ja sitä valmistetaan joulun ja vuodenvaihteen tarjottavaksi. Panettone sisältää muun muassa kandeerattua eli sokeroitua appelsiinia ja sitruunan kuorta sekä rusinoita. Se tarjoillaan kuuman juoman tai makean viinin kanssa.