Nyt se sitten tänään tuli Se kirje. Helsingin kihlakunnan poliisilaitokselta.

Pikkusen ihmettelin, että on nopeaa toimintaa. Viime keskiviikkona hurjastelin ja nyt maanantaina jo tuli sakkolappu.

Voin sitten kertoa toisellekin kohtalontoverille mitä tapahtuu kun ajaa 80km alueella 81km/h ja pääsee salamavaloihin.

Ihan vaan kirjallinen huomautus tuli. Kyllä helepotti. Ja nyt tämä täti ajaa työmatkoja vähän enemmän nopeusrajoituksia noudattaen. Tai ainakin yrittää tai ainakin kameroiden lähettyvillä. PAITSI siis tottahan se on että poliisit valvoo kameroidensa kanssa myös pakettiautoista mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Kun vaan muistais.

Tai silleenkin voi tehdä, että kameran lähestyessä, hyvissä ajoin, vaihdatkin vastaantulijan kaistalla, mutta en suosittele. Älkää kertoko tuota vinkkiä teidän hurjapäätutuillenne.

Paneuduin siihen kirjeeseen oikein kunnolla, että luin ihan molemmat puolet, suomeksi ja ruotsiksi. Ihan hymyssä suin sitä lueskelin loppujen lopuksi.On tainnut eri ihminen kirjoittaa suomenkielisen ja ruotsinkielisen version. Kirjeessä teititeltiin minua suomeksi pienillä kirjaimilla, mutta ruotsinkielisiä Teititellään ihan isoilla kirjaimilla. Niinhän se pitääkin,  isoilla...virallisissa kirjeissä. Ja pieni info-osanen lopussa siitä, että miksi kannattaa noudattaa nopeusrajoituksia, molemmilla puolilla suomeksi. Eivät kai ole ehtineet käännättää sitä ruotsiksi...

Lauantain saaliiksi tuli nuo alla olevat...

1852847.jpg

mutta ei mulle. Joku oli jättänyt laiturille ja päätin huijata tei... Teitä.

Myöhemmin noin 10-vuotias poitsu esitteli noita samoja kaloja, kun ilmeisesti iskä ja äiskä ottivat valokuvia. Täällä on kuun loppuun kestävä "suurin kalansaalis-kisa" paikallisessa lehdessä, ilmeisesti kuvaa otettiin siihen. Jörkka Donnerkin on kisassa mukana,kova kalamies sekin.

Oli ihana ilta lauantaina, kun taas sunnuntai oli ihan Esteristä. Ihan viime hetkellä kerkesin ottamaan kuvan hienosta valoilmiöstä.

1852834.jpg