Mulla ollut viinipullo komerossa??? joulusta asti.  M sai sen joululahjaksi asiakkaalta. Sesonkituote, joten se on juotava viimeistään nyt! Eli se on tämä1544479.jpg.Beaujolais Nouveau Pellerin.

Ehkä sitä pystyis vielä säästämään, mutta Alkon sivuilla sanotaan että Säilyttää luonteensa 6 kk:n ajan, joten oletan että se pitäis juoda viimeistään nyt. Ainakin mä väitän sitä, koska olen nyt vapusta asti himoinnut sitä, mutta työkuviot sotki koko suunnitelman vapulta ja pullo jäi juomatta. Nyt äsken avasin sen ja hyvää on. Olen tosi valikoiva punaviineissä eikä ihan mikä vaan mene alas, mutta tämä tuntuu pehmoselta. Ostan aivan varmasti tätä marraskuussa (jos muistan) muutaman pullon. Tultiin just laatoitushommista, joten mitään ruokaa tämän viinin kanssa en aikonutkaan laittaa, ihan patongin kanssa vaan.  En tiedä jääkö pullo meikäläisen juotavaksi (jos jää, laitan sen jääkaappiin ens viikoksi), koska M menee töihin aamuksi klo 9. Meni nyt käymään jossain, mutta lykkään sille ainakin lasillisen kun tulee.

Ja miksi sitä ei olla aiemmin juotu, niin se on vaan unohtunut tuonne komeroon....oli siellä toinenkin pullo jotain muuta lajia näköjään jäänyt joulusta.

TARKENNAN VIELÄ TUOSTA VIINISTÄ ETTÄ SE TULEE MYYNTIIN AINA MARRASKUUN 3. TORSTAI tai päästetään markkinoille silloin ja vuorokaudessa lentorahtina levittäytyvät ympäri maailman. Nouveau on kevyt ja raikas viini, joka sopii parhaiten kevyiden ruokien, kuten patongin tai juustojen kanssa. Se on myös sopiva seurusteluviiniksi. Viini tarjotaan 8–10-asteisena eli lähes jääkaappikylmänä ja se tulee juoda 6 kk kuluessa, sillä se ei ole säilyvää haihtuvien happojensa vuoksi.