Ilta oli vierähtänyt jo puol yhdeksään, tupsahdettiin Palais-Royaliin. Mahtavan kokoinen palatsi.

838963.jpgRanskalaisten illanviettopaikka ilmeisesti, petankkia, ravintolailtaa, puistopiknikkiä perheen ja ystävien kanssa. Vaikutti mukavalta paikalta. Meillä vaan ei ollut murustakaan enää repuissa jäljellä, muutama tilkka vettä vaan.

838971.jpg

Kulttuuriministeriö esim. toimii nykyään täällä. Ennen kuljeskelivat näissä maisemissa uhkapelurit, kauppiaat ja ilotytöt, kertoo mun kirja.

838981.jpg838984.jpg

838992.jpg

Ja voilà, oltiinkin taas Louvren nurkilla, eli koti häämötti. Täs vaiheessa olin kyl vähän sekasin että mitenköhän oltiin kartan mukaan kuljettu, no onneks toinen meistä oli ihan järjissään, ei ollut pokkaa tunnustaa että pikkusen olin hakoteillä. Kello lähesty kymppiä, hieman nälätti joten mäkkärin kautta hotelliin. Jessus, sitä englannin mongerrusta ranskalaisittain mäkkäris, mutta sain sitä mitä halusin. Nam,nam hotellihuoneessa syötiin hampparit, samalla kirjoittelin kortteja. Tarkotus oli mennä vielä katsomaan yöelämää, mutta matkakumppani simahti siinä pikkusen ja lopulta nukkui jo sikeesti. 

839012.jpg

Harmikseni huomasin että olin unohtanut laittaa apteekista tätä reissua varten hankkimaani rakonestovoidetta, mut onneks ei ollut rakkoja, vielä. Seuraavana päivänä champs elyseelle...